triangle Icoon Nieuws

Fraude taalscholen weer in het nieuws

Afgelopen weekend kwam de Volkskrant met het bericht naar buiten over veelvuldige fraude bij taalscholen. Ongeveer een jaar geleden kwamen ook al berichten naar buiten dat het scholen wel erg makkelijk wordt gemaakt om te frauderen.

Het artikel in de Volkskrant  ‘Bij taalscholen voor inburgeraars is frauderen wel heel makkelijk’ is toch wel schokkend te noemen. Sluwe ondernemers starten snel een ‘taalschool’ en ronselen vluchtelingen met beloftes die niet kloppen. Ze strijken het inburgeringsgeld op en laten de inburgeraar achter met niets.

Samen met andere goede scholen zien we al jaren met lede ogen aan hoe cursisten overstappen naar partijen die fraude plegen zoals in dit artikel beschreven. TopTaal vindt dit absoluut ontoelaatbaar en neemt afstand van deze frauduleuze praktijken.

TopTaal staat voor maatwerk onderwijs van hoge kwaliteit. Om aan te tonen dat wij hoge kwaliteit leveren én borgen, laten wij ons regelmatig toetsen door onafhankelijke externe kwaliteitsorganisaties en certificerende instellingen (BOW, NRTO, Ministerie van Onderwijs).

Bij TopTaal krijgen deelnemers écht les in de Nederlandse taal!

Meer weten over TopTaal? Onze specialisten vertellen het u graag. Neem contact op.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier