triangle Icoon Nieuws

Het TopTaalcafé

Met het TopTaalcafé willen we een plek bieden aan iedereen die Nederlands wil praten.

Donderdag 9 januari start TopTaal in opdracht van de gemeente Amsterdam en in samenwerking met de oba ‘Het TopTaalcafé’.

Met het TopTaalcafé willen we een plek bieden aan iedereen die Nederlands wil praten. Anderstaligen en vrijwilligers hebben de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en er heerst een ontspannen sfeer. Niets moet, alles mag. Wel in het Nederlands.

Gratis

Het leren en oefenen van een taal doe je het beste door te doen. Spreken is daarbij het belangrijkste onderdeel om een taal je goed eigen te maken. Op een ongedwongen manier op een gezellig plek gaat dat het beste. Je bent bij het TopTaalcafé niet verplicht om te praten. En deze laagdrempeligheid en vrijblijvendheid zorgt er vaak voor dat mensen juist durven te praten. Het taalcafé is een wekelijks terugkerend gratis evenement, waardoor mensen blijvende contacten leggen en de weg naar de samenleving beter weten te vinden.

Verschillende thema’s

Elke week staat er een thema centraal. Vaak zullen deze thema’s aansluiten op de (buurt)actualiteit of onderwerpen die relevant zijn voor het dagelijkse leven als nieuwkomer in Amsterdam. Er is aandacht voor de 21 -eeuwse  vaardigheden zoals mediawijsheid en digitale vaardigheden en er is ruimte om te ontspannen door middel van Nederlandse bordspelletjes. Een keer per maand is er een afsluitende TopTalk, waarin iemand uit de eigen groep of een gastspreker vertelt over een bepaald onderwerp.

Het TopTaalcafé is iedere donderdag van 17.00 – 19.00 uur bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (oba) in Buitenveldert.

Wil je meer weten over het TopTaalcafé? Neem contact op.

Volg ons op Facebook.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier