stripes Icoon Nieuws

Gemeente Amsterdam zet intensieve taaltrajecten in voor statushouders

TopTaal verzorgt de intensieve taaltrajecten. Het zijn korte trajecten gericht op werk in de branches zorg, techniek, hospitality en detailhandel.

De intensieve taaltrajecten zijn bedoeld om statushouders een ‘boost’ te geven om hun taalverwerving te verhogen. Er zijn twee verschillende groepen, statushouders die op zoek zijn naar werk en statushouders die al werk hebben.

De eerste groep krijgt in totaal 70 uur les en bestaat uit een groep van 6 of meer cursisten. Er wordt gefocust op de specifieke branche waarin zij willen werken. Bij de groep statushouders die al werk hebben is de werkgever betrokken. De lessen worden in overleg met de werkgever op maat gemaakt. De werkgever bepaalt of het privélessen of groepslessen zijn.

Het doel is dat de statushouders in een korte periode de taalvaardigheid verhogen en de vaardigheden die ze nodig hebben in het werk verbeteren. Of makkelijker werk kunnen vinden in de branche waarin zij willen werken.

Roets Bikes

Roets Bikes maakt oude fietsen weer tot leven. Er werken 5 statushouders bij Roets Bikes die deelnemen aan het intensieve taaltraject. Zij moeten alle processen, fietsonderdelen en vakjargon kennen. Daarom wordt er tijdens het intensieve taaltraject gefocust op de werkzaamheden in combinatie met de taal.

Action

Action is een non-food discountwinkel. Bij de Action krijgen 2 statushouders ondersteuning in de Nederlandse taal voor de werkzaamheden die ze uitvoeren in de winkel. Denk hierbij aan klantcontact, productkennis en vakjargon.

Sportvereniging SDW

Bij de Amsterdamse sportvereniging krijgen statushouders de mogelijkheid om na de taallessen stage te lopen. De stage is gericht op de facilitaire werkzaamheden bij de sportvereniging. Denk aan lampen ophangen, horecawerkzaamheden, onderhoud aan het terrein en schoonmaakwerkzaamheden.

Stiel Groep

Stiel Groep is een bouwtechnisch bedrijf met alle disciplines onder één dak, actief op het gebied van vastgoedonderhoud en –renovatie in zowel woningbouw als utiliteit. TopTaal verzorgt hier privélessen voor een aantal statushouders. De statushouders volgen een opleiding tot elektricien of loodgieter en lopen stage bij de Stiel Groep. In deze functies kom je veel bij mensen thuis, waardoor de lessen dan ook voornamelijk gericht zijn op klantcontact en vakjargon.

Atalia & Cumberbatch

Atalia & Cumberbatch beheert het inkomen en vermogen van personen. Bij Atalia bewindvoering voert de statushouder administratieve taken uit. Hij krijgt privéles, waarbij hij het vakjargon, zoals incasso, buitengerechtelijke incassokosten, etc. leert. Deze lessen zorgen ervoor dat hij zelfverzekerder zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Wilt u meer weten over de intensieve taaltrajecten? Neem dan contact met ons op. Wilt u zich aanmelden voor een intensieve taalcursus. Kijk hier of u in aanmerking komt.