triangle Icoon Nieuws

NT2 schrijfprijs gewonnen door oud cursist en voormalig medewerker van TopTaal

Valeria won afgelopen maand de NT2 schrijfprijs in de categorie B1-B2. Tijd om haar in het zonnetje te zetten!

Wat zijn we trots op deze dame. Na heel wat felicitaties. En een prachtige bos bloemen hebben we haar op afstand gevraagd waarom ze heeft meegedaan aan deze schrijfprijs. En wat blijkt ze heeft een passie voor schrijven. De jury noemde haar een rasechte dichter. Lees hier het complete juryrapport.

Interview Valeria

Waarom heb je meegedaan aan de schrijfprijs NT2? Ik heb aan de NT2-schrijfprijs deelgenomen, omdat ik altijd een passie voor schrijven heb gehad. Ook omdat ik denk dat het voor ons nieuwkomers een geweldige manier is om deel uit te maken van deze plek.

Ik schrijf al sinds mijn kindertijd in het Italiaans. En toen ik hier aankwam, keek ik er naar uit om ook in het Nederlands te kunnen schrijven. Italiaans en Nederlands zijn twee heel verschillende talen: in de ene gebruiken we hele lange en ingewikkelde zinnen, in de andere worden de woorden veel vaker door punten gestopt. De middenweg is wat ik zoek!

Wat vind je van het thema? Wat nog moet komen. Ik vond het thema van de schrijfprijs van dit jaar super leuk (Wat nog moet komen…) en het hielp me enorm om te beginnen met schrijven. Het was moeilijk om mijn schrijfstijl te “verlichten”: dus vroeg ik aan mijn Nederlandse vrienden om het te lezen en een mening te geven. Willemijn, mijn voormalige TopTaal-lerares, heeft me enorm aangemoedigd.

Waarom heb je bij TopTaal gewerkt? Sinds ik in Nederland aankwam heb ik creatieve lees- en schrijfclubs bezocht; bovendien zoek ik altijd naar banen waar ik levende taal kan gebruiken, maar ook waarin ik in contact kan blijven met mensen die ui andere landen komen, zoals ik. Werken bij TopTaal was daarvoor een prikkel, het opende de deuren van Amsterdam voor mij door de taal.

Wat wil je bereiken? Ik zou in het Italiaans en Nederlands boeken willen schrijven die in beide landen vertaald zijn: dit is waar ik naar streef!

——————————————————————————————————————————————————-

Nieuwsgierig naar de winnende tekst van Valeria? Bekijk hieronder de video waarin haar tekst wordt voorgelezen.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier