triangle Icoon Nieuws

Skills for Employment bij Ikea

Sinds 2021 heeft TopTaal een intensieve samenwerking met IKEA in het door IKEA opgezette programma Skills for Employment.

Skills for Employment bij Ikea

Sinds 2021 heeft TopTaal een intensieve samenwerking met IKEA in het door IKEA opgezette programma Skills for Employment. Samen met IKEA Foundation en UNHCR werkt IKEA aan het veranderen van de beeldvorming rondom vluchtelingen. Dit doen zij onder andere door talent en ambitie voorop te zetten. Met het Skills for Employment programma krijgen mensen met een vluchtelingenachtergrond wereldwijd de mogelijkheid om werkervaring op te doen binnen IKEA om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

In Nederland krijgen zo per jaar 70 mensen met een vluchtelingenachtergrond door middel van een stage de mogelijkheid om op verschillende afdelingen van IKEA mee te werken. Tegelijk krijgen ze een intensieve taalcursus bij TopTaal. Daarnaast werkt IKEA in dit programma samen met Refugee Talent Hub en VluchtelingenWerk.

Een hele mooie kans om werkervaring op te doen en tegelijkertijd de Nederlandse taalvaardigheid verder te verbeteren.

Abdulsamad – Deelnemer Skills for Employment

‘Na een hele moeilijke periode ben ik trots op wat ik bereikt heb in mijn leven. Ik ben trots dat ik nu een baan heb gekregen bij IKEA. Buiten het werk om ben ik trots op mijn stabiliteit in het leven, ik ben op weg om mijzelf zelfstandig te kunnen onderhouden in Nederland.’

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier