triangle Icoon Nieuws

SLIM subsidie

Een leven lang leren en ontwikkelen in het mkb-bedrijf

SLIM subsidie staat voor een Subsidieregeling Leren en Ontwikkelen In het MKB en vergoedt een groot deel van de kosten die je als organisatie maakt om de kennis en vaardigheden van werknemers actueel te houden. Zo draagt de SLIM subsidie bij aan een leven lang leren!

Het mkb-bedrijf is constant in ontwikkeling om succesvol te blijven. Ook je medewerkers moeten zich blijven ontwikkelen om mee te kunnen doen. Maar beschikken ze nog wel over de vaardigheden die nodig zijn om hun functie in de toekomst te kunnen uitvoeren? Je wil je medewerkers een opleiding aanbieden om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. De SLIM-regeling kan een groot deel van deze kosten dekken. Lees meer over de SLIM subsidie op de website van de Rijksoverheid.

Voor wie?

  • Elke mkb-ondernemer
  • Samenwerkingsverbanden (zoals O&O-fondsen, brancheorganisaties, werkgeversverenigingen of minimaal 2 mkb-bedrijven)
  • Grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

  • Voor hulp bij het invoeren of ontwikkelen van een methode waardoor uw werknemers hun kennis, vaardigheden en beroepshouding blijven ontwikkelen.
  • Het toetsen van een onderneming op de scholingsbehoefte door het opstellen van een opleidings- of ontwikkelplan
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor uw werknemers
  • Het aanbieden van praktijkleersplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel van de derde leerweg (geen bol of bbl) bij een erkend leerbedrijf

Hoeveel SLIM subsidie kunt u krijgen?

De overheid stelt € 48 miljoen per jaar ter beschikking voor de SLIM subsidie in de periode 2020-2022. Als ondernemer ontvangt u per aanvraag maximaal € 24.999,- aan subsidie. Indien de subsidie in samenwerkingsverband wordt aangevraagd, geldt er een maximale subsidiebijdrage tot € 500.000,-.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen voor u een methodiek op maat maken waarbij uw medewerkers hun kennis en vaardigheden blijvend ontwikkelen. Het is een deels digitale methode waarin we de vakkennis van de medewerkers ontwikkelen en tegelijkertijd werken aan het verbeteren / op peil houden van het Nederlandse taalniveau. Zo is het gemakkelijker om medewerkers ‘arbeidsfit’ te houden. Wij geven u graag een advies met een stappenplan om uw bedrijf klaar te maken voor een leven lang leren.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over de SLIM subsidie?

Neem dan gerust contact op met ons.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier