triangle Icoon Nieuws

Speeddaten met een taalmaatje

Gezocht Taalmaatjes! In januari en februari organiseert de OBA in samenwerking met TopTaal en VCA drie speeddate-avonden voor nieuwe taalkoppels in de OBA.

Aanmelden

 

Taal is de sleutel tot participatie in de samenleving, maar een nieuwe taal leren is moeilijk. Vaak is het spreken het aller moeilijkst. Men is bang fouten te maken en durft daardoor niet. De enige manier om over die vrees heen te komen is door het te doen. En daar komt een taalmaatje nou zo van pas. Een taalmaatje is een vrijwilliger die met de taalleerder de Nederlandse taal oefent door te doen. Taalmaatjes zorgen er daarnaast ook voor dat een statushouder of taalleerder zich wegwijs kan maken in de stad. Ze gaan samen op stap om de stad te leren kennen; naar de bibliotheek, het museum of gewoon een kopje koffie drinken. Maar een taalmaatje heb je niet zomaar. De vrijwilligers zijn schaars en je moet maar net de klik met elkaar hebben om het tot een succes te maken.

TopTaal heeft in het verleden voor haar cursisten speeddates georganiseerd met als doel een taalmaatje te vinden. Dit was een groot succes. Daarom heeft TopTaal haar idee voorgedragen aan OBA Leef en Leer. Deze afdeling van de OBA zet zich in voor alle Amsterdammers die beter willen leren lezen, schrijven en rekenen. En met succes, want in januari en februari organiseert de OBA in samenwerking met TopTaal en VCA, drie speeddate-avonden voor nieuwe taalkoppels. Een mooie gelegenheid om voor vrijwilligers te ontdekken wat het is om een taalcoach te zijn en voor taalleerders een leuke mogelijkheid om een taalmaatje te vinden. Twee vliegen in een klap! Zien we je daar?!

  • Oba osdorp – 29 januari
  • Oba Banne – 12 februari
  • Oba Bijlmer – 26 februari
Aanmelden

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op of ga naar: www.oba.nl/taalmaatje.html. 

 

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier