stripes Icoon Nieuws

Taalfestival- Week van de Alfabetisering

Op dinsdag 10 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Landstede en TopTaal een leerzaam en boeiend Taalfestival.

Het  Taalfestival is voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere professionals die werkzaam zijn met kinderen. Wij nodigen je
hierbij van harte uit om je tijdens deze avond te laten inspireren, nieuwe inzichten te verkrijgen en je netwerk te vergroten!

PROGRAMMA
17.00 uur, inspiratiemarkt
Vanaf 17.00 uur ben je welkom en kun je een hapje eten. In de centrale hal en beneden in de Bibliotheek is een inspiratie markt met diverse organisaties op het gebied van taal en ouder-betrokkenheid. Onze leesmediaconsulenten staan op de inspiratie markt met leerlinggerichte activiteiten op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid. Ook
ligt er een overzicht voor 2019-2020 voor je klaar met de verschillende campagnes, projecten, netwerkbijeenkomsten en bijscholingsmomenten.

18.00 uur, symposium taal & ouderbetrokkenheid van TopTaal en Landstede
Om 18.00 uur start het symposium met Peter de Vries, een autoriteit op het gebied van ouderbetrokkenheid. Peter heeft diverse boeken geschreven voor professionals die met kinderen werken. Op een ludieke, laagdrempelige manier met veel humor weet hij professionals een spiegel voor te houden.

19.30 uur, workshop verhalen schrijven
Na een korte pauze geeft bekroond kinderboekenschrijver Willemijn de Weerd een workshop over hoe je met kinderen verhalen kunt schrijven. Deze workshop zit vol met tips om kinderen te enthousiasmeren om zelf verhalen te bedenken en op te schrijven.

Download hier de flyer

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier