triangle Icoon Nieuws

Taalachterstand en werkloos. Nu leren, straks profiteren.

Mensen die door de crisis zonder werk thuis zitten en de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, kunnen nu investeren in hun toekomst door hun taalniveau te verhogen.

De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee. Contracten van veel tijdelijke krachten en/of uitzendkrachten worden niet verlengd. Andere werknemers hebben de eerste maanden dankzij de steunmaatregelen hun baan weten te behouden, maar zitten in onzekerheid of dit zo blijft. De kans bestaat dat ook een deel van deze werknemers straks geen baan meer heeft.

Arbeidsmarkt

Volgens Pieter Hasekamp van het Centraal Planbureau (CPB) is de toestand op de arbeidsmarkt een stuk slechter dan we in de officiële cijfers zien. De steunmaatregelen zijn bedoeld om zoveel mogelijk banen te behouden, maar toch hebben duizenden mensen sinds de coronacrisis hun baan verloren. En daar komen de mensen die straks alsnog hun baan verliezen nog bij. Door de coronacrisis is de werkloosheid in Nederland dan ook aanzienlijk gestegen.

Mensen die door de crisis zonder werk thuis zitten en de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, kunnen nu investeren in hun toekomst door hun taalniveau te verhogen.
Nu Nederlands leren zorgt voor betere kansen op een baan tijdens en na de coronacrisis. Een mooie bijkomstigheid is dat het mensen een doel geeft: ze zijn bezig met hun eigen ontwikkeling en hun toekomst.

Blijven ontwikkelen

Bij TopTaal vinden we het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen om (weer) mee te doen in de maatschappij. Daarom hebben we online taalcursussen ontwikkeld voor iedereen, op elk niveau. Voor de online lessen gebruiken we een platform, waarin cursisten van een gecertificeerde docent les krijgen in een virtueel leslokaal. Door de verschillende mogelijkheden van dit platform, zoals de whiteboardfunctie en het werken in subgroepjes, is de Nederlandse les bij TopTaal ook online interactief en van hoge kwaliteit

Online les volgen, of anders gezegd afstandsonderwijs heeft veel voordelen: het is goedkoper (geen reiskosten), efficiënter (geen reistijd) en veiliger (cursisten hoeven niet over straat). Aangezien de overheid adviseert om ook de komende tijd zo min mogelijk te reizen, zal online les voorlopig de beste oplossing zijn.

Taalonderwijs in tijden van corona. Juist nu.
De kwaliteit van onze lessen en ons praktijkgerichte aanbod vergroten de kansen op de arbeidsmarkt straks!

Benieuwd naar ons aanbod? Onze specialisten adviseren u graag. Neem contact op.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier