Evenementen

TopTaal & de Week van de Alfabetisering

Ook TopTaal zet zich dit jaar weer in voor de Week van de Alfabetisering door het organiseren van meerdere activiteiten voor laaggeletterden en cursisten.

Activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering

De Week van de Alfabetisering wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven met als doel aandacht vragen voor 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. TopTaal organiseert diverse activiteiten om bij te dragen aan de bewustwording van het belang van taal.

Speeddate

Een van de activiteiten die TopTaal organiseert is een speeddate-spelletjesdag. In samenwerking met verzorgingscentra organiseert TopTaal de speeddate-spelletjesdag. Een gezellige middag of ochtend tussen ouderen en onze cursisten (nieuwkomers in Nederland). Het doel van deze dag is het bezorgen van een leuke dag aan ouderen en cursisten te laten oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Zo ontstaat er een win-win situatie. En wie weet ontstaan er vriendschappen voor de langere termijn.

Dit zijn besloten activiteiten.

Muzikale voorleesmiddag

Ruim 1 op de 10 kinderen verlaat de basisschool met onvoldoende taalbeheersing. Voorlezen is belangrijk. Daarom organiseert TopTaal tijdens de Week van de Alfabetisering een interactieve muzikale voorleesmiddag voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 8 jaar. De muzikale voorleesvoorstelling wordt gegeven door Maria Romijn. 

De voorstelling

Week van de Alfabetisering_Voorleesmiddag

Op 11 september is de voorleesmiddag met de voorstelling ‘Vast’ naar het boek van Oliver Jeffers. Het gaat over een vlieger die vast komt te zitten in een boom. Fred probeert hem los te krijgen met z’n schoen, maar die komt ook vast te zitten. Hij gooit een poes, een wasbak, een neushoorn, een vuurtoren….. in de boom. En alles zit vast! Hoe loopt dit af?

Boekenmarkt

Medewerkers van TopTaal hebben boeken ingezameld om ieder kind een boek te kunnen geven. Natuurlijk is er ook aan de ouders gedacht. De boekenmarkt is aansluitend op de voorleesvoorstelling.

Nieuwsgierig naar hoe het verhaal afloopt? Kom langs en beleef het! Iedereen is welkom.

Taalcafé presenteert: “Zing met me mee”

Programma Taalcafé _ Week van de Alfabetisering

Op 13 september staat het taalcafé staat in het teken van Nederlandse liedjes zingen. Nederlandse liedjes gemaakt door Meneer Janssen. Hij maakt muziek voor mensen die Nederlands willen leren en geeft tips over leren met muziek. Daarnaast praten we over laaggeletterdheid en sluiten we af met karaoke.

Kom langs bij het Taalcafé en zing met ons mee!

 

 

Download hier het complete programma

 

 

 

 

 

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier