stripes Icoon Werkgevers

Verbeter de taalvaardigheid van uw medewerkers

Een goede beheersing van het Nederlands op de werkvloer heeft een positief effect op de kwaliteit, productiviteit, inzetbaarheid, veiligheid en het wederzijds begrip.

Als leidinggevende wilt u dat collega’s, partners en klanten op uw medewerkers kunnen vertrouwen. Dat vereist dat uw medewerkers elkaar begrijpen, goed samenwerken en instructies correct uitvoeren. TopTaal helpt u graag met het vergroten van de taalvaardigheid binnen uw organisatie. Onze programma’s richten zich onder meer op de vaktaal op de werkvloer, leren communiceren met collega’s, leidinggevenden en klanten, jezelf presenteren en specifieke Nederlandse werknemersvaardigheden.

Referentie Taal op de werkvloer ‘Jumbo is een heel Nederlands bedrijf. Daarom is het zo cruciaal dat onze medewerkers zich goed in onze taal ... Lees meer Lees meer over Taal op de werkvloer

 

Maatwerk praktijkopleidingen

TopTaal verzorgt taaltrainingen die de luister-, spreek- en/of schrijfvaardigheid op de werkvloer vergroten. Het gaat om het lezen en begrijpen van instructies, spreken met collega’s, klanten en leidinggevende, maar ook het schrijven van werkoverdrachten en e-mails. Omdat elk bedrijf en elke functie anders is, baseren we onze maatwerk trainingen op de specifieke situatie en leerdoelen van de betreffende medewerkers. In onze trainingen worden de theorie en de praktijk van de dagelijkse werkzaamheden van uw medewerkers geïntegreerd. Uit onderzoek blijkt dat dit de meest effectieve leermethode is.

Persoonlijke ontwikkeling

Een goede beheersing van het Nederlands is niet alleen van belang voor uw bedrijf, maar ook voor uw medewerkers zelf. Zodra zij de Nederlandse taal voldoende beheersen kunnen zij bijvoorbeeld een vakopleiding volgen. Het versterkt dus de persoonlijke ontwikkeling en vergroot het zelfvertrouwen, de doorgroeimogelijkheden en de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

Veiligheid

Miscommunicatie, het niet begrijpen van werk- of veiligheidsinstructies en het niet om hulp kunnen of durven vragen kunnen leiden tot vervelende en zelfs gevaarlijke situaties. Na een op maat gemaakte training, op basis van uw eigen documenten en instructies, begrijpen uw medewerkers de diverse protocollen en procedures binnen uw bedrijf beter.

Taalvaardigheid is ook belangrijk voor werknemers die lichamelijk werk verrichten. Als zij het voorlichtingsmateriaal over de juiste werkhouding, bijvoorbeeld de juiste tilhouding, beter begrijpen, wordt onnodig uitval voorkomen.

Doordat in de praktijktraining voor vijf Poolse assistent-teamleiders werd gewerkt met onze eigen documenten, sloten de voorbeelden aan bij de dagelijkse praktijk van de cursisten.  Merel Aaldering, Blokker

Staf en management

Goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen in het arbeidsproces relevant. Onze opleidingen beperken zich niet tot de operationele werkvloer. Ook voor staf- en leidinggevende functies kunnen we een passend taaltraject ontwikkelen. Bijvoorbeeld; klantgerichte e-mails, het maken van offertes en  personeelsverslagen.

Meetbaar resultaat

Het is onze missie om mensen te helpen voldoende vaardig in de Nederlandse taal te worden zodat zij actief kunnen meedoen in de samenleving en op de werkvloer. We leggen vooraf altijd de concrete leerdoelen van een medewerker vast en meten na afloop of deze doelen zijn behaald.

We zien niet alleen verbetering in de taalvaardigheid, maar ook in de motivatie. De Nederlandse en Poolse werknemers weten elkaar langzaamaan ook echt beter te vinden. Eveline van Doorn, Docomar diervoeding

Projectmanagement van a tot z

Wij verzorgen de volledige ontwikkeling en uitvoering van een maatwerk leertraject. Van het versturen van de eerste uitnodiging aan de deelnemers tot het afstemmen met de leidinggevenden en het uitreiken van de certificaten.

Subsidieaanvraag

Wij zijn op de hoogte van de actuele subsidiemogelijkheden en bekijken meteen of u hiervan gebruik kunt maken. Ook helpen wij u graag met het aanvragen van de opleidingssubsidie.

Meer weten?

Bel ons gerust en vraag naar een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen uw eerste vragen direct beantwoorden. U kunt ons bereiken op nummer 088 37 42 000.

Meer info

Inspirerende verhalen

Overzicht van

Taal op de werkvloer

Blokker

Blokker Holding is een Nederlands retailconcern met vier winkelformules. Vanuit het distributiecentrum in Geldermalsen worden de Nederlandse winkels bevoorraad. ...

Lees meer
Lees meer over Blokker
Taal op de werkvloer

Docomar

Docomar, een bedrijf in diervoeding dat ruim veertig jaar bestaat en twee vestigingen in Veenendaal heeft, is ambitieus. En ...

Lees meer
Lees meer over Docomar
Taal in de zorg

Spaarne Gasthuis

Inmiddels zijn vijftien deelnemers gestart met een cursus waarbij zij onder meer leren hun werkrooster te lezen, zich ziek ...

Lees meer
Lees meer over Spaarne Gasthuis

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier