stripes Icoon Over ons

Kenmerken opleidingen

TopTaal biedt opleidingen voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren of zijn of haar vaardigheden in de Nederlandse taal verder wil verbeteren. De opleidingen ontwikkelen we samen met onze opdrachtgevers zoals gemeenten en bedrijven die de opleidingen vervolgens aanbieden aan inwoners en medewerkers.

Bij het samenstellen van de opleidingen passen we zoveel mogelijk inzichten toe die tot aantoonbaar beter resultaat leiden:

1. Homogene groepen
Leren lukt beter met gelijkgestemden. De groepen zijn daarom klein en de deelnemers hebben vergelijkbare doelen, leerachtergrond en niveau.

2. Persoonlijk
Leren gaat beter als dat past in de persoonlijke situatie. We begeleiden cursisten naar hun leerdoel. We houden daarbij rekening met lestijden en locaties, maar ook met de samenstelling van de groep.

3. Praktijkgericht
Met duaal leren combineer je leren en praktijk. In onze lessen is daarom veel ruimte voor oefenen in praktijksituaties. Dat maakt het leuk. En een goede sfeer bevordert de leerresultaten.

4. Inspirerende docent
Hoe beter de docent, hoe beter het leerresultaat. Wij werken daarom uitsluitend met topdocenten die uiteraard het vak inhoudelijk perfect beheersen maar vooral makkelijk kunnen schakelen tussen de verschillende benodigde onderwijsstijlen en omgangsvormen.

5. Consistent
Leren gaat sneller als de lesstof terugkomt op dezelfde manier en afgestemd is op andere onderdelen van het taal- of educatieprogramma.

6. Meten
Het inzichtelijk maken van de voortgang werkt motiverend. Daarom toetsen we zowel bij de intake als tussentijds en uiteraard na afronding van de opleiding het behaalde niveau. Door deze resultaten te registreren in ons uniek cursisten-volg-systeem kunnen we op tijd bijsturen en hebben we bij een vervolgopleiding de nodige gegevens direct beschikbaar.

7. Prettige locaties
Uiteraard is bereikbaarheid een voorwaarde. Daarom maken we gebruik van lokale faciliteiten.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier