Agenda

Werkmarkt 2019

In samenwerking met Stichting Leren Helpt! organiseren we een Werkmarkt. Doel van deze Werkmarkt is om mensen uit de regio Amsterdam met een (taal)achterstand tot de arbeidsmarkt te helpen een baan te vinden.

Als medeondertekenaar van het Convenant Amsterdam werkt voor iedereen, weten we hoe belangrijk het is dat mensen meedoen in de maatschappij en dat werk en onderwijs daarin een sleutelrol vervullen. Maar we weten ook dat nog te veel mensen aan de zijlijn staan omdat zij de Nederlandse taal en de cultuur nog niet goed beheersen.

Met deze Werkmarkt willen we anderstalige Amsterdammers helpen die moeite hebben met participeren in de samenleving. Door hun taalachterstand hebben anderstaligen regelmatig een gebrek aan kennis en zelfvertrouwen om passend werk te vinden. Anderstaligen geven aan dat ze graag willen werken, maar dat zij moeite hebben met het vinden van passende vacatures. Dit kan aanleiding zijn om niet te werken en staat maatschappelijke participatie dus in de weg. Maatschappelijke participatie in de vorm van werk of een andere vorm van dagbesteding is echter belangrijk omdat het de gezondheidsbeleving en het welbevinden van mensen verbetert en omdat het bijdraagt aan de sociale cohesie en de leefbaarheid van Amsterdam.

De Werkmarkt zal plaatsvinden in Osdorp, in stadsdeel Nieuw-West op 23 mei 2019.

Op de Werkmarkt kunnen anderstalige Amsterdammers inspiratie opdoen voor hun loopbaan, werken aan hun zelfvertrouwen en in contact komen met bedrijven en organisaties die hun (in)direct kunnen helpen in hun zoektocht naar (betaald) werk.

We bieden de volgende activiteiten aan:

  • Workshops: jezelf pitchen, gebruik Social Media, cv maken, ONA
  • Werkmarkt met informatiestands
  • Speeddate met potentiële werkgevers
  • Activiteiten: cv check, beroepskeuzetest, portretfotograaf
  • Vacaturemuur

Wil je bijdragen aan deze werkmarkt? Dat kan. laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

Ga naar de pagina werkmarkt voor het programma en om je aan te melden. Aanmelden voor de workshops kan tot en met 18 mei 2019.

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier