triangle Icoon

Werkmarkt

TopTaal en Gemeente Amsterdam organiseren een werkmarkt voor cursisten. Diverse workshop, proeflessen en informatie om beter voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt.

Op 27 juni organiseerde TopTaal, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, een Werkmarkt in Amsterdam Nieuw-West. Het doel van de middag was om werkzoekende cursisten en organisaties aan elkaar te koppelen. In gesprekken met cursisten van TopTaal komt vaak naar voren dat velen de Nederlandse arbeidsmarkt als lastig ervaren. Veel cursisten geven aan dat ze graag willen werken, maar dat zij moeite hebben met het zoeken en vinden van passende vacatures. De Werkmarkt was bedoeld om dit gat te dichten en cursisten extra ondersteuning te bieden. Een dergelijk evenement past ook goed in de visie van de Amsterdamse gemeente: Amsterdammers die niet op eigen kracht kunnen meedoen, moeten de hulp krijgen die nodig is om zo zelfstandig mogelijk te participeren in de stad. De gemeente Amsterdam zorgde zodoende voor de invulling van het programma.

De Werkmarkt was een interessante informatiemarkt, waar 20 verschillende organisaties voor waren uitgenodigd die anderstaligen ondersteuning bieden in betaald werk, leerwerkstages en/of vrijwilligerswerk. Naast de informatiemarkt waren er verschillende workshops waar cursisten zich voor konden inschrijven, zoals: ‘Sollicitatietips’, ‘Leer jezelf presenteren’, en een workshop ‘Ondernemerschap’. De workshops waren goedgevuld en werden zeer gewaardeerd!

Het was een geslaagde middag waar veel cursisten van TopTaal op af zijn gekomen. We hopen volgend jaar weer een dergelijk evenement te kunnen organiseren!

 

Meer nieuws

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier