triangle Icoon

Taaltraining Nederlands als transitievergoeding

De regels rondom transitievergoedingen maken het mogelijk al tijdens het dienstverband kosten voor (om)scholing bij een later onverhoopt ontslag te verrekenen met de transitievergoeding.

De coronacrisis maakt transities van werknemers soms noodzakelijk. Bij voorkeur binnen het bedrijf maar soms kan ontslag niet vermeden worden. Wanneer werknemers onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal hebben om binnen of buiten het bedrijf een nieuwe baan te vinden, biedt een taaltraining gericht op werk of het behalen van een vakdiploma betere kansen.

De regels rondom transitievergoedingen, ook wel ontslagvergoeding, maken het mogelijk al tijdens het dienstverband kosten voor (om)scholing bij een later onverhoopt ontslag te verrekenen met de transitievergoeding. Hieronder kunnen ook inzetbaarheidskosten vallen: de werkgever financiert een opleiding waardoor een werknemer breder inzetbaar wordt binnen het bedrijf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een spreekvaardigheidstraining zodat de werknemer klanten te woord kan staan. De inzetbaarheidskosten mogen niet gebruikt worden voor opleidingen die in directe relatie staan tot de huidige functie, maar juist voor een andere functie bij dezelfde werkgever.

Een taalopleiding als ontslagvergoeding kan zeer interessant zijn voor de werknemer om z’n kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Natuurlijk in overleg met de werknemer, het gaat immers om een investering in zijn/haar toekomst. Voor u als werkgever is het een mogelijkheid de noodzakelijke transitie voor uw bedrijf en werknemer om te zetten in een haalbare investering voor in de toekomst.

Wilt u meer weten over een taalcursus Nederlands? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen u graag!

 

START NU MET JE TAALCURSUS!

Meer informatie? Klik hier